Mission Critical Engineer – Windows Server en Azure Cloud

Onze opdrachtgever heeft ambitieuze groeidoelstellingen. Zij willen de leidende positie op het gebied van Mission Critical IT verder uitbouwen. Om dit te versnellen zijn wij op zoek naar een ervaren Mission Critical Engineer.

Onze opdrachtgever helpt bedrijven om hun Mission Critical IT zo in te richten dat de organisatie slimmer wordt en daardoor vooruitgang boekt. Bedrijven kunnen hun “missie” letterlijk niet uitvoeren als er iets misgaat met deze data. Dit maakt Mission Critical IT misschien wel het meest waardevolle bezit van een bedrijf. Iets dat moet worden gegarandeerd en bovendien volledig moet worden uitgeput.

Enerzijds zorgt het bedrijf ervoor dat IT draait en dat ook blijft doen, en anderzijds zorgt het er met Data Analytics en AI voor dat bedrijven klaar zijn voor de toekomst, waarmee data echt gaat werken voor de organisatie. Het kan organisaties volledig ontzorgen met advies op maat. Het heeft specifieke, diepgaande kennis op het gebied van datagedreven Hybrid Multi Cloud data-architecturen, Business Continuity, Data Analytics en AI en hun 24/7 Operations Control Center (OCC) geeft het bedrijf een unieke positie op het gebied van Mission Critical IT in Nederland.

Hoe werkt het bedrijf?

Bij onze opdrachtgever worden er vier kernwaarden toegepast:

SAMEN, GETTING IT DONE-MENTALITEIT, FLEXIBEL, TRANSPARANT.

Dit komt tot uiting in hun open, directe, respectvolle, dynamische en vooruitstrevende cultuur. Jouw eigen bijdrage wordt gewaardeerd. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei en er wordt de mogelijkheid geboden om het beste uit jezelf te halen. Bovenal kenmerkt het bedrijf zich als betrouwbaar, open, eerlijk en transparant; naar elkaar, naar hun klanten en naar hun partners. Ze willen “beter zijn dan de rest” en vooral excelleren in klant- en medewerkerstevredenheid. Niet voor niets waarderen hun klanten de dienstverlening met een uitzonderlijk hoge NPS van 87 en zit er weinig verloop in het team! Ze passen verandering toe, werken in agile teams, hebben gedegen, klantgerichte en assurance-processen en werken met de modernste technologie.

Het kantoor biedt je de mogelijkheid om samen te werken met collega’s en om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Daarnaast heeft het alle functionaliteit in huis om efficiënt thuis of op een willekeurige andere plek te werken. Vanaf 2021 gaat het gehuisvest worden op een state of the art, moderne kantoorlocatie in Utrecht, Businesspark Papendorp. Kortom, zij zorgen voor de middelen en sfeer om optimaal te presteren en optimaal te functioneren.

Wat houdt de baan in?

De functie valt binnen het Mission Critical IT Services team en omvat enerzijds alle activiteiten van hun remote monitoring en beheerorganisatie en anderzijds de consultants die complexe IT-oplossingen ontwerpen en implementeren.

Voor hun afdeling Cloud & Managed Services zijn wij op zoek naar een Windows Server & Azure specialist, die streeft naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en de wensen van klanten vertaalt in het verbeteren van hun dienstverlening. Heb jij hierin je (eerste) “sporen” verdiend en ben je op zoek naar een uitdagende volgende stap in een veranderende omgeving? Lees dan verder!

Jouw verantwoordelijkheden:

Binnen een team van gepassioneerde medewerkers werk je als Windows Server & Azure Cloud Administrator. Je krijgt hierbij te maken met complexe vraagstukken.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer het nauwkeurig registreren van rapporten, het bepalen van prioriteiten en het efficiënt oplossen van incidenten. Daarnaast communiceer je met de klant en schakel je indien nodig de leverancier of andere specialisten in. Je deelt je kennis en ervaring met teamleden en je bent leergierig. De werkzaamheden binnen hun Control Center worden uitgevoerd op basis van Service Level Agreements en ITIL-processen. Jij bent de drijvende kracht die de dienstverlening waar mogelijk verbetert, want klant en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Heb jij:

 • Een afgeronde IT-studie;
 • minimaal 3 jaar relevante ervaring in complexe omgevingen;
 • Diepgaande kennis van en ervaring met Windows serveromgevingen en VMware of Hyper-V applicaties;
 • Je bent MCSA / MCSE gecertificeerd;
 • Microsoft Azure en / of Office 365 beheerervaring is een pré;
 • Kennis en ervaring met infrastructuurbeheer op afstand in een multi-customer IT-organisatie is een pre;
 • Beheersing van de Engelse taal, en bij voorkeur Nederlands;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Kennis en ervaring met dagelijks beheer, optimalisatie, probleemanalyse en beveiliging;
 • Je hebt analytische vaardigheden;
 • Kennis en ervaring met ITIL en Service Management Tools.

Pas jij binnen ons team?

 • Beheers je het vak, ken je de oplossingen, diensten en de markt?
 • Denk je analytisch, ben je assertief en communicatief vaardig?
 • Heb je creativiteit, passie voor ICT en ben je energiek en heb je plezier in je job?
 • Ben je gemotiveerd, systematisch en werk je doelgericht;
 • Je hebt oog voor detail, je bent een teamspeler, een leider, hebt een hoge gunfactor en bent altijd op zoek naar nieuwe kansen;
 • Je hebt een High Performance attitude en straalt energie en betrokkenheid uit.

Wij bieden jou:

 • Leuke collega’s om op hoog niveau mee samen te werken binnen de bedrijfskritische IT;
 • Een prettige, open, respectvolle werkomgeving;
 • Uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Ruimte om zaken te doen en richting te geven;
 • De kans om je te ontwikkelen als persoon en als professional.